General Motors avea 6.200 de dealeri in SUA la finalul anului trecut, in primul trimestru a renuntat la 200, iar in cat mai scurt timp trebuie sa reduca numarul partenerilor cu inca 1.700, pentru a-si dovedi viabilitatea, noteaza Automotive News.

Autoritatile americane nu au fost multumite de planul de redresare prezentat luna trecuta de GM, iar compania trebuie pana la 1 iunie sa convinga administratia Obama ca poate deveni viabila. Ca parte a planului, GM trebuie sa-si reduca numarul de dealeri si trebuie sa o faca foarte repede. Drept consecinta, GM a decis sa intrerupa pana la 1 iunie contractele cu dealerii neperformanti.

GM s-a angajat sa renunte la marcile Hummer si Saturn, a abandonat deja Saab, dar o problema este numarul mare de dealeri din SUA. GM s-a intalnit in repetate randuri cu dealerii si discutiile continua pentru a se decide in ce mod vor fi intrerupte colaborarile.

GM e intr-o situatie delicata, a primit peste 13 miliarde dolari ajutor si mai cere alte 16 miliarde, insa perspectiva unui faliment atent controlat este tot mai aproape.