Tata Motors a primit jumatate de milion de comenzi pentru masinuta Nano, model care costa, in functie de dotari, intre 1.700 si 2.900 euro. Companiei ii va lua mai bine de doi ani sa produca toate aceste masini, iar numarul comenzilor va mai creste inca, noteaza revista britanica Autocar.

Comenzile se pot face din 9 aprilie si prima etapa se incheie pe 25 aprilie. In 30.000 de locuri din India oamenii dornici sa-si ia masina completeaza un formular si platesc o taxa de rezervare de 5 euro. Compania estimeaza ca intre 750.000 de oameni si un milion vor face comenzi. Primii 100.000 de oameni care-si vor primi masinile vor fi trasi la sorti iar livrarile incep la vara.

Marea problema este ca uzina care ar urma sa construiasca 500.000 de masini Nano pe an va fi gata abia la anul, iar seful Tata a admis ca unii oameni vor fi nevoiti sa astepte chiar si un an pentru micul automobil de 3,1 metri lungime.

Nano e disponibila in trei variante de echipare. Prima este cu adevarat "cheala", dar ieftina, a doua are incalzire, aer conditionat, iar clientii pot alege intre cinci variante de culori. La varianta cu dotari maxime exista geamuri fata actionate electric, inchidere centralizata, faruri de ceata, suport de pahare, punct pentru incarcarea telefonului mobil si spoiler spate.

Masina are motor de 0,6 litri, 35 CP, viteza maxima este de 105 km/h, iar cu un litru de benzina poate merge in medie 23,6 km.