Producatorul auto Fiat SpA intentioneaza sa sisteze pentru doua saptamani productia de motoare destinate camioanelor Iveco, urmand sa trimita acasa aproximativ 1.100 angajati, intr-o noua incercare a grupului italian de a reduce costurile, in urma scaderii cererii de pe piata, sustin surse apropiate constructorului auto, potrivit Reuters.

Divizia de camioane a grupului, Fiat Powertrain (FPT), isi va intrerupe productia la o fabrica de langa Torino, in perioada 18-30 mai, si va trimite acasa aproape 1.100 angajati, care vor primi salariu redus, a precizat miercuri, pentru Reuters, o sursa din cadrul companiei.

In schimb, divizia de autovehicule a grupului Fiat a anutat ca vor renunta la planurile de disponibilizare temporara a 5.000 de angajati ai uzinei Mirafiori din Torino, in perioada 27 aprilie-3 mai. "Muncitorii vizati initial pentru disponibilizari vor lucra in regim normal", a specificat sursa.

Compania producatoare de masini Fiat a suspendat productia la diferite uzine mai multe saptamani la rand, in incercarea de a reduce costurile si stocurile de masini nevandute. Cu toate acestea, compania a beneficiat de programul guvernului italian de sustinere a industriei auto, vanzarile Fiat din Italia urcand cu 6,1% in martie, in timp ce numarul total de inmatriculari a crescut cu 0,24%.