Cifra de afaceri a Renault a scazut cu 31%, de la 10,2 miliarde euro, la 7,08 miliarde euro in primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2008. Compania spune ca si-a redus cu 34% stocurile, nu da prognoze pentru anul in curs iar tinta este mentinerea unui "cash flow pozitiv".

Analistii consultati de Reuters France estimau o cifra de afaceri de 7,57 miliarde euro, dar rezultatele au fost inferioare acestui nivel. Vanzarile de automobile au scazut cu 22% in primele trei luni, insa programele Rabla din Europa, si mai ales Germania, au ajutat vanzarile Renault si Dacia, care si-a vazut vanzarile dublate la nemti. Francezii spun ca datorita acestor programe au mai multe comenzi decat acum un an.

Renault a primit un imprumut de 400 milioane euro de la BEI pentru a-si putea mentine investitiile strategice mai ales in tehnologie si a semnat un contract cu guvernul francez pentru un imprumut de 3 miliarde euro, fonduri care i-au fost puse la dispozitie luna aceasta.

Renault spune ca stocurile de masini noi erau cu 34% mai mici la finalul lui martie, fata de acum un an.

In plus, francezii estimeaza ca, din cauza crizei, piata auto mondiala va scadea la 55 milioane de automobile anul acesta.