Fiat e interesata sa preia nu numai operatiunile General Motors din Europa, ci si cele din America Latina, conform unei surse citata de AFP. General Motors a vandut anul trecut 1,2 milioane de masini in America Latina, iar Fiat circa 700.000, in Brazilia avand un sfert din piata.

Fiat vrea sa desprinda divizia auto de restul grupului italian si apoi sa uneasca operatiunile ei cu cele ale Opel - Saab si cu partea detinuta din Chrysler. Noua companie ar putea fi listata pe bursa la vara.

Dar o sursa citata de AFP spune ca Fiat vrea sa puna mana si pe operatiunile General Motors din America Latina. GM a vandut anul trecut 1,2 milioane de automobile in regiune, cele mai importante operatiuni fiind in Brazilia, Argentina si Chile. In regiune, Fiat a vandut 700.000 de masini, iar in Brazilia avea un sfert din piata.

Sursa citata spune ca GM are de gand sa inchida operatiunile din America Latina, ca parte a planului de restructurare si adauga ca producatorul trebuie sa prezinte un nou plan pana la sfarsitul lunii.

Fiat vrea sa creeze o noua companie care sa devina al doilea mare producator mondial de automobile, dupa Toyota, insa sunt multe voci care se opun, in special in randul sindicalistilor germani care se tem ca dupa preluarea Opel vor urma concedieri masive.

Sergio Marchionne, seful Fiat, spune ca nu va inchide niciuna dintre cele patru uzine Opel din Germania, unde lucreaza 25.000 de oameni, insa admite ca vor fi concedieri.