Grupul german Porsche a anuntat miercuri ca va fuziona cu constructorul german Volkswagen, au anuntat familiile care sunt proprietarii companiei, citate de AFP. Familiile Porsche si Piech s-au intalnit la Salzburg (Austria) pentru a decide soarta grupului german.

Revista Focus relatase, la sfarsitul saptamanii trecute, ca familiile Porsche si Piech urmau sa decida astazi daca vor vinde Porsche AG companiei Volkswagen, intr-o incercare de a reduce datoriile masive ale firmei.

Cei mai importanti cinci reprezentanti din cele doua familii, care controleaza toate voturile in Porsche Automobil Holding, se intalnisera si saptamana trecuta, insa n-au putut lua o decizie. Potrivit informatiilor, VW a propus achizitionarea Porsche pentru 11 miliarde de euro, precum si inlocuirea directorului executiv si a celui financiar de la Porsche cu cei de la Volkswagen.

In aprilie, mai multe informatii sugerau ca Volkswagen ar putea cumpara operatiunile de productie ale celor de la Porsche.

In ianuarie, Porsche a raportat datorii de 16.2 miliarde de euro, majoritatea ca urmare a cumpararii actiunilor VW.

Wolfgang Porsche, presedintele consiliului de supraveghere al companiei Porsche, a anuntat ulterior ca firma nu va fi vanduta celor de la Volkswagen. Familiile Porsche si Piech controleaza impreuna jumatate din actiunile constructorului, care a acumulat 51% din actiunile Volkswagen din 2005 pentru a proteja legaturile cu compania, principalul sau furnizor.