Renault spune ca ar putea inchide uzina spaniola de la Valladolid, daca guvernul de la Madrid nu ii va oferi ajutor financiar pentru construirea unei masini electrice sau a unui automobil mic pe benzina sau motorina, scrie Automotive News. De cativa ani, productia la fabrica spaniola a tot scazut, pe fondul cererii tot mai slabe pentru modelul Modus. Uzina are 3.900 de angajati, iar anul trecut a scos 93.000 de masini, din care trei sferturi Modus si restul Clio.

Renault spune ca ar vrea sa faca la uzina spaniola o masina electrica de mici dimensiuni sau un model de clasa mica pe benzina sau motorina, insa conditia este ca guvernul spaniol sa-i acorde imprumuturi avantajoase si scutiri de taxe, spune Jean-Pierre Laurent, seful operatiunilor companiei franceze in Spania.

Renault spune ca are nevoie de ajutorul autoritatilor spaniole pentru ca fabrica sa devina competitiva, altfel neputand garanta viitorul uzinei.

Fabrica lucreaza la o treime din capacitate, anul trecut a produs 73.000 de masini Modus si 20.000 Clio, plus aproape un milion de motoare. In anii buni, productia anuala de masini ajungea la 300.000 de Clio, insa Renault a relocat constructia acestui model catre Franta, Slovenia si Turcia.

Sindicatele se tem ca daca Modus nu e inlocuit de un model de succes, fabrica va fi inchisa. Renault se gandeste sa construiasca si un nou tip de motor la fabrica iberica, insa totul depinde de ce va oferi guvernul.