Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) propune includerea in cadrul Programului Rabla a persoanelor juridice si a vehiculelor utilitare usoare, a declarat marti Ion Glisca, vicepresedintele CNIPMMR. Acesta a spus ca extinderea s-ar putea face incepand cu a doua etapa a programului, adica de la 1 iunie.

Ion Glisca a mai spus ca extinderea Programului Rabla va duce la cresterea cererii, in conditiile reducerii drastice a vanzarilor de autoturisme. Totodata, aceasta va avea un efect benefic si asupra furnizorilor de pe orizontala industriei auto.

De asemenea, CNIPMMR a mai propus sa nu se mai aloce fiecarui producator sau importator un anumit numar de autoturisme pe care are voie sa le vanda prin acest program, ci cota de alocare sa se faca in functie de cerere.

Datele CNIPMMR arata ca au fost vandute 7.364 de autoturisme dupa prima etapa a Programului Rabla, din cele 20.000 disponibile. Dacia si Honda au fost singurii producatori care si-au epuizat cota alocata, insa marca japoneza a avut alocate doar doua masini, in vreme ce producatorul autohton a avut alocate 1.731. Renault/Nissan a avut alocata o cota de 1.731 din care a reusit sa vanda 1.040 de automobile, iar Skoda a vandut 857 de masini din 1.625 disponibile, in vreme ce Opel a vandut 605 automobile din 1.731 alocate.