Porsche a confirmat luni ca a primit un imprumut de 700 milioane euro de la Volkswagen si a infirmat zvonuri care sustineau ca producatorul de masini sport e aproape de faliment, noteaza AFP. Porsche avusese datorii de 12,5 miliarde euro, acum a strans aproape 11 miliarde, iar proiectul de a prelua Volkswagen AG a esuat, acum discutandu-se o posibila fuziune.

Reprezentantii Porsche au confirmat ca producatorul de masini sport a primit un imprumut de 700 milioane euro de la Volkswagen AG, grup la care Porsche detine 51% din actiuni.

Imprumutul va trebui rambursat pana la sfarsitul lui septembrie, au spus reprezentantii Porsche care au adaugat ca producatorul NU este in pragul falimentului.

Porsche are nevoie de bani pentru a-si plati datoriile pe care le-a acumulat incercand sa preia Volkswagen. Acum cateva luni, Porsche avea datorii de 12,5 miliarde euro, a reusit sa stranga de la banci 10 miliarde si mai are nevoie de circa 1,75 miliarde euro dupa ajutorul venit de la VW.

Dupa ce incercarea Porsche de a prelua Volkswagen a esuat, cele doua companii s-au inteles pe 8 mai sa inceapa discutiile de fuziune, dand ca termen limita patru saptamani pentru a bate plama. Negocierile s-au impotmolit insa, dupa neintelegeri intre sefii celor doua grupuri.