Trezoreria americana a mai aprobat inca 757 milioane dolari ca ajutoare pentru producatorul auto Chrysler care pe 30 aprilie a cerut intrarea sub protectia legii falimentului, noteaza AFP. Daca justitia va aproba miercuri planurile de restructurare, in cateva zile va fi creata noua companie Chrysler care va fi condusa de multi oficiali ai Fiat si va putea porni la drum eliberata de o mare parte din datoriile vechiului Chrysler.

Din ianuarie si pana in prezent, Trezoreria americana a dat in total 8,58 miliarde dolari pentru Chrysler, iar in ianuarie a imprumutat cu 1,5 miliarde dolari divizia de finantare Chrysler Financial Services.

Miercuri este o zi foarte importanta pentru Chrysler, deoarece, daca judecatorul Arthur Gonzalez aproba planul de vanzare a activelor, noul Chrysler va lua nastere in cateva zile si va putea sa produca masini fara a mai avea povara datoriilor uriase din trecut.

Se doreste crearea "noului Chrysler", o companie care va avea la conducere multi directori de la Fiat, dat fiind ca italienii au 20% din producatorul american.