Producatorul american de componente pentru automobile Visteon a cerut intrarea sub protectia legii falimentului pentru operatiunile din SUA, dupa ce datoriile au ajuns la un nivel de peste 5 miliarde, noteaza Reuters. Visteon e unul din cei mai mari producatori de componente auto, insa nu a mai obtinut profit de un deceniu. Cererea de intrare sub protectia legii falimentului nu va afecta operatiunile sale de pe alte continente.

Compania spune ca are active totale de 4,58 miliarde dolari si datorii de 5,32 miliarde dolari. Visteon va continua sa produca, insa intra intr-un proces de reorganizare prin care compania va trebui repusa pe linia de plutire.

Visteon a fost parte a Ford pana acum noua ani, iar producatorul auto o va ajuta si acum, continuand sa cumpere componente de la ea. Ford este cel mai important client al Visteon, 31% din vanzarile de 1,35 miliarde dolari ale primului trimestru venind de la "ovalul albastru".

Visteon nu a mai obtinut profit in ultimii noua ani, iar in SUA avea 11.000 de angajati permanenti si 22.500 pe perioada determinata.

In 2005, un alt producator de componente auto, Delphi Corp care tinea de General Motors, a intrat sub protectia legii falimentului in SUA.