Hatchback-ul Dacia Sandero va fi produs si in Maroc, la uzina din Casablanca unde Renault are 80% din actiuni iar masina va fi lansata pe 18 iunie in tara africana, a anuntat grupul francez. Logan este de trei ani cea mai vanduta masina din Maroc, iar Dacia este a doua marca in topul cotelor de piata, cu 16%.

Casablanca e a cincea fabrica unde Renault produce Sandero, dupa cele de la Curitiba (Brazilia), Sofasa (Columbia), Pitesti (Romania) si Rosslyn (Africa de Sud),

Dacia e marca numarul doi in topul cotelor de piata in Maroc, cu 16%, prima fiind Renault, iar Logan a fost cel mai vandut miodel, cu 14.500 de masini anul trecut si 48.000 de masini comercializate din momentul lansarii.

la fabrica SOMACA Logan e produs din iulie 2005, iar Sandero va fi asamblat din colectii de piese ce sunt trimise in principal din Romania. 70% din componentele utilizate la Logan vor fi folosite si pentru Sandero, giar radul local de integrare este de 40%. Pentru productia Sandero s-au investit 16 milioane euro in Maroc.