Volkswagen va lansa in tara spre sfarsitul verii lui 2010 modelul pick-up numit Amarok ce va fi produs in Argentina din primavara anului viitor, a anuntat importatorul Porsche Romania. Modelul are e denumire inspirata din limba eschimosilor si va concura cu masini de la Toyota si Nissan.

Modelul va fi prezentat in premiera mondiala toamna aceasta in America de Sud. Lansarea pe piata in America de Sud este prevazuta pentru primavara anului 2010, iar in cursul verii aceluiasi an modelul va fi disponibil si in Europa.

Volkswagen a prezentat un concept de pick-up la salonul auto de la Frankfurt in 2007, dar versiunea de serie va fi produsa in fabrica Volkswagen din Argentina, „Pacheco“, in apropiere de Buenos Aires.

Numele Amarok provine din limba inuitilor care traiesc in nordul Canadei si Groenlanda si inseamna lup. Amarok este cel de-al saselea model realizat de Volkswagen Autovehicule comerciale si se va confrunta in special cu concurentii japonezi Toyota Hilux si Nissan Navara.

Modelul german va fi disponibil ca pick-up cu cabina dubla si tractiune integrala. Ulterior va fi disponibila si versiunea cu o cabina simpla.

Amarok va fi lansat pe piata in primavara anului 2010, pentru inceput in America de Sud si Centrala, ulterior fiind disponibil in Rusia si Europa, precum si in Africa si Australia.

Anul trecut in Romania cel mai vandut pick-up a fost cel produs de Dacia (circa 4.200 de unitati), insa concurentii lui Anarok si-au gasit putin peste 800 de cumparatori (Nissan Navara) si aproape 1.000 (Toyota Hilux).