O serie de fonduri din statul american Indiana care contesta vanzarea producatorului auto Chrysler catre compania italiana Fiat, fiind nemultumite de modul in care li s-au acordat compensatii creditorilor, au cerut Curtii Supreme din SUA sa blocheze tranzactia, relateaza The Huffington Post.

Recursul a fost inaintat duminica dimineata, dupa ce vineri Curtea de Apel din New York a confirmat vanzarea celor mai importante active ale Chrysler catre un grup de investitori condus de Fiat, dar a dat ragaz contestatarilor, pana luni dupa-amiaza, sa ceara Curtii Supreme sa intervina pentru amanarea tranzactiei.

Fondurile sustin ca acordul de preluare a companiei Chrysler de catre Fiat este unul inechitabil, care favorizeaza interesele celor cu datorii negarantate in detrimentul creditorilor asigurati.

Mai mult, este contestata si decizia Guvernului de a folosi fonduri alocate de Trezoreria americana pentru salvarea bancilor la sustinerea financiara a Chrysler, inainte de declararea falimentului si fara autorizarea Congresului.

Chrysler a cerut intrarea sub protectia legii falimentului pe 30 aprilie, dar a primit, saptamana trecuta, acordul justitiei americane pentru a-si vinde majoritatea activelor catre o noua companie condusa de Fiat la care italienii vor detine 35% din actiuni, sindicatele 55%, iar guvernele din SUA si Canada vor detine 10%. Noul Chrysler va mai primi si ajutoare de 8 miliarde dolari din partea autoritatilor pentru a se pune pe picioare.