Concurentul low-cost pentru Dacia Logan pe care Skoda intentioneaza sa-l lanseze peste 2-3 ani ar putea fi o versiune restilizata a Skoda Octavia Tour, insa constructorul auto ceh analizeaza si posibilitatea inlocuirii primei generatii a Octavia cu un model complet nou, a declarat directorul de comunicare al Skoda Auto, Martin Lauer.

"Avem optiunea de a reimprospata Octavia Tour cu un facelift si posibilitatea de a lansa un model complet nou. Inca nu a fost luata o decizie, dar in mod cert vrem sa avem si un model low-cost in oferta", a spus Lauer.

El a adaugat ca Skoda Octavia Tour va mai ramane pe piata pana la trei ani in forma actuala, iar o decizie privind eventuala restilizare sau inlocuire mai rapida a modelului va depinde de modul in care vor evolua comenzile pentru Skoda Octavia Tour.

Aceasta masina este cea mai longeviva din istoria recenta a Skoda. Skoda Octavia care azi poarta numele de Tour a fost lansata in acum 13 ani, in 1996. De atunci si pana in prezent masina a beneficiat de doua restilizari majore.

Skoda a lansat ideea introducerii in oferta a unui model low-cost, concurent pentru Logan, in urma cu cativa ani, insa pana in prezent nu are o alternativa low-cost in oferta. Productia Skoda Fabia Sedan, modelul care era cel mai aproape de caracteristicile de dimensiuni si pret ale Dacia Logan, a incetat, iar modelul Fabia nu va mai avea o versiune sedan in viitor.

Oferta Skoda va fi completata, cel mai devreme la sfirsitul anului 2011, cu o masina de oras de dimensiuni reduse (segmentul A), care va fi mai mica decat actualul model de intrare in gama, Skoda Fabia.

Masina de oras a Skoda va face parte din proiectul Small Car Family, dezvoltat la nivelul intregului grup Volkswagen. Acesta presupune fabricarea unor masini de mici dimensiuni sub mai multe marci din grup, printre care Volkswagen, Skoda si Seat. Singurul model dezvaluit pana in acest moment este Volkswagen Up!.

In acest an va mai fi introdusa pe piata si varianta de caroserie break a modelului Skoda Superb.

Skoda a lansat pe plan international, miercuri seara (10 iunie), primul SUV din istoria constructorului, denumit Yeti, model care va ajunge in Romania in ultimul trimestru din acest an.