Primul showroom pentru masinile Infiniti - marca de lux a Nissan - va fi deschis in septembrie la Otopeni, dupa o investitie de un milion de euro facuta de importatorul AutoItalia, a anuntat compania. Vor fi disponibile cinci modele, cu preturi intre 44.000 si 73.000 euro, iar concurentii vor fi marci precum BMW, Audi, Lexus si Mercedes. Reprezentantii importatorului spun ca au ca tinta clienti mai nonconformisti si mai cultivati.

Showroom-ul trebuia deschis in iulie, dar vor fi doua luni de intarziere din cauza ca firma care-l construieste nu a avut acces la intreaga finantare necesara. In showroom vor fi disponibile modelele G37 sedan, G37 Coupe, SUV-ul mediu EX 37, SUV-ul mare FX 50 si cel mai nou model, G37 cabrio. Cele mai ieftine sunt masinile din seria G, cu preturi ce pornesc de la 44.000 euro, TVA inclus, iar cel mai scump este SUV-ul FX care ajunge la 73.000 euro.

Importatorul estimeaza ca va vinde 100 de masini in primul an, din care 80% vor fi FX 50, cel mai scump model. Exista 50 de comenzi, 20 de masini sunt pe stoc, iar restul vor veni pana la sfarsitul lui august. Clientii vor putea cumpara masini cu finantare de la RCI, firma de leasing a Renault.

AutoItalia spune ca exista peste 500 de masini Infiniti inmatriculate in Romania, aduse de diferite firme care importa din SUA, fara a fi reprezentanti oficiali ai marcii. Totusi, importatorul spune ca nu se teme de aceste firme fiindca sustine ca aduce din Japonia masini adaptate pietei europene, in timp ce firmele care aduc de ani buni masinile marcii premium importa vehicule adaptate pietei din SUA.

Reprezentantii Autoitalia spun ca exista diferente majore intre masinile Infiniti destinate Europei si cele pentru SUA, spre exemplu la EX 37 exista circa 450 - 500 de repere schimbate, de la interior, pana la suspensii.

Infiniti e marca de lux a Nissan, are doua decenii de existenta si la inceput a fost creata pentru piata americana, dar acum un an a inceput patrunderea pe 20 de piete europene.