Compania Bucharest Ring care a organizat in 2007 si 2008 controversatul eveniment auto din jurul Palatului Parlamentului spune ca din cauza Primariei Capitalei cursele s-au mutat la Budapesta anul acesta, dar organizatorul spera ca la anul vor reveni la noi. Firma va da in judecata municipalitatea daca pana la urma nu se va ajunge la un compromis. Primaria spune insa ca a chemat firma la negocieri si nu se opunea evenimentului, insa adauga ca Bucharest Ring a refuzat sa vina la discutii, motivand ca exista deja un contract si nu trebuie altul nou.

Primaria, acuzata ca nu mai recunoaste legalitatea contractului

"Noi am inscris in octombrie 2008 cursa de la Bucuresti in calendarul FIA, in februarie am comunicat asta si Primariei Capitalei dar nu am mai primit nici un raspuns (...) recent am aflat prin terte parti ca acest contract este considerat ilegal si am decis sa nu mai organizam evenimentul. Ilegalitatea acestui contract a fost confirmata acum trei saptamani si de autoritati", a spus Hartmut Beyer, CEO Bucharest Ring. Compania sustine ca totul e in regula cu contractul care-i da dreptul sa organizeze evenimentul auto pana in 2015.

Firma sustine ca a avut probleme de comunicare cu Primaria, dar spera totusi, spune Beyer, ca va ajunge la un compromis cu autoritatile, iar evenimentul auto va putea fi organizat la anul. Daca nu se va ajunge la o intelegere, Bucharest Ring are de gand sa dea in judecata municipalitatea, insa nu o va face in viitorul apropiat

"Suntem foarte descumpaniti ca s-a ajuns la aceasta situatie, mai ales ca municipalitatea se indoieste de legalitatea acestui contract, in conditiile in care anul trecut am primit autorizatie de organizare a evenimentului in baza aceluiasi contract", mai spune el.

Municipalitatea spune ca a invitat Bucharest Ring la negocieri, dar degeaba

Primaria spunea recent ca dupa ce, pe 27 mai 2009, consilierii municipali l-au împuternicit să înceapă negocierile pentru organizarea la Bucureşti a unui circuit FIA GT primarul. Sorin Oprescu a trimis o scrisoare organizatorului FIA GT prin care l-a invitat la discutii. "Raspunsul organizatorului, formulat de avocatul firmei, a ajuns la Primarie pe 16 iunie. Acesta respinge invitatia Primarului General de a negocia un nou contract pentru organizarea circuitului FIA GT pe motiv ca, la acest moment, ar exista deja un contract in vigoare, intre Municipalitate si organizatorul competitiei", preciza muncipalitatea intr-un comunicat.

Primaria a mai tinut sa precizeze: "Contractul la care face referire avocatul firmei Bucharest Ring SRL este de fapt o conventie, incheiata la data de 2 februarie 2006", intre Bucharest Ring, reprezentata de Hartmut Beyer si Primaria Capitalei, reprezentata de cinci persoane care nu erau imputernicite de Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa negocieze sau sa semneze vreun contract cu firma organizatoare a circuitului FIA GT, mai precizeaza autoritatile.

Bucharest Ring sustine ca orasul pierde mult daca nu organizeaza competitia auto

Seful Bucharest Ring sustine ca Guvernul Romaniei ar fi investit patru milioane euro pentru organizarea unui eveniment auto pe un circuit in Italia, cursa ce nici macar nu a fost transmisa live si e suparat ca presa ii reproseaza ca Primaria a castigat prea putin din evenimentele organizate in 2007 si 2008, El mai sustine ca Bucurestiul a castigat anul trecut 40 milioane euro din organizarea curselor FIA GT care ar fi adus circa 4.000 de turisti straini. Organizatorul mai sustine ca evenimentul de anul trecut de la Bucuresti a fost transmis in 300 milioane de gospodarii pe plan mondial, iar Bucurestiul a devenit mai cunoscut.

Beyer spune ca sumele aparute in presa, cum ca organizatorul ar fi castigat 30 milioane euro in cei doi ani in sponsorizare sunt eronate, la fel si cele cum ca ar fi obtinut 8.000 euro pe minutul de publicitate in transimisiile televizate.

Totusi, Bucharest Ring nu a putut spune cat a incasat in primele doua evenimente auto si a precizat doar ca a investit 18 milioane euro in Capitala, "fara a primi niciun eurocent inapoi".

Programarea concertului Madonna, un "gest neprietenos"

Beyer mai spune ca autoritatile au facut un gest "neprietenos" cand au decis sa puna concertul Madonna in apropierea datei la care trebuia initial sa se organizeze cursele FIA GT, la sfarsit de august, iar concertul este in parcul Izvor, spatiu care trebuia sa fie ocupat de evenimentul auto. Bucharest Ring spune ca a mutat data de desfasurare a evenimentului, de la finalul lui august, la inceputul lunii, dar tot nu a fost suficient. "E ca si cand s-ar organiza un campionat mondial gen FIFA iar apoi brusc s-ar amana pentru ca e nevoie de un stadion pentru concertul Madonna", spune seful Bucharest Ring.

Atac la rival

De cand s-a vorbit prima oara de un circuit in jurul Palatului Parlamentului, a existat o rivalitate si un schimb dur de replici intre Bucharest Ring si Nicolae Serbu care spune ca detine o licenta ce-i da dreptul sa organizeze competitia.

Serbu declara luna trecuta in fata consilierilor generali ca detine o decizie irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti prin care dovedeste ca este detinatorul certificatului OSIM pentru cursele FIA GT din jurul Casei Poporului. Potrivit certificatului, Nicolae Serbu detine dreptul de organizare a cursei pana in anul 2015. El sustine ca cele doua editii organizate anii trecuti de Bucharest Ring nu detineau toate drepturi de organizare.

Beyer l-a criticat dur pe Nicolae Serbu - sustinand ca a facut "fapte criminale", si ca ar fi adus daune unor autovehicule aflate in posesia Bucharest Ring si ca ar fi intrat prin efractie in birourile firmei

Serbu considera ca in baza unui licente pe care spune ca o detine, are dreptul de a organiza un circuit in bucuresti. Bucharest Ring sustine ca Serbu are o marca inregistrata "furata" de la Bucharest Ring, iar acum ar cere firmei cinci milioane euro pentru a-i vinde aceasta marca "furata".

Cert e ca anul acesta cursele din jurul Palatului Parlamentului se muta pe circuitul de Formula 1 Hungaroring din Budapesta. evenimentul de la Bucuresti a fost extrem de controversat, multi s-au plans ca orasul e blocat prea mult timp, iar altii cred ca ajuta intr-adevar pentru a ne face cunoscuti.