Doua asociatii romanesti ale transportatorilor rutieri se vor plange la Comisia Europeana de cuantumul amenzilor pe care autoritatile din tara vecina le aplica transportatorilor din Romania, informeaza agentia maghiara de presa MTI. Romanii sustin ca sunt supusi unui tratament inuman, iar controalele sunt facute in mod discriminatoriu.

Asociatiile APTE 2002 si Fort spun ca amenzile primite de transportatorii romani in Ungaria sunt foarte mari in comparatie cu neregulile constatate, iar solutia este un semnal trimis Comisiei Europene pe acest subiect, a declarat in localitatea Nagylak, aproape de granita romana, Siegfried Mayer, secretar al APTE 2002.

Reprezentantul APTE a spus ca exista o colaboare excelenta cu autoritatile maghiare, insa un regulament relevant adoptat de guvernul de la Budapesta in 2007 ar trebui sa fie aplicat cu mai putina exigenta, pentru a fi in conformitate cu standardele europene.

Nu e prima data cand cele doua asociatii se plang de tratamentul aplicat transportatorilor romani de marfuri de catre autoritatile ungare. Asociatiile au spus ca transportatorii romani sunt tratati "inuman" si ca "anual in perioada iunie-august se emit avertizari de control in ceea ce priveste transportatorii ce tranziteaza statul maghiar. Aceste avertizari au caracter discriminatoriu indreptate catre transportatorii romani deoarece este mentionata frontiera cu Romania ca punct principal de control".