Toyota va incepe de la mijlocul anului viitor sa produca hibride in Europa, cu o versiune a lui Auris care va dispune si de motor electric, pe langa clasicul motor termic. Masina va fi construita in Marea Britanie unde japonezii produc automobile de aproape doua decenii, iar japonezii au 4.000 de angajati. Toyota produce in prezent hibridul Prius in Japonia si SUA dar in 11 ani vrea ca toate modelele gamei sa aiba o versiune cu motor electric.

Hatchback-ul Auris a fost lansat pe piata in 2007, iar in Romania si-a gasit peste 1.100 de clienti in acel an si peste 1.200 anul trecut. Anul acesta, Auris a fost al treilea cel mai vandut model al marcii in Europa, dupa Yaris si Aygo.

Japonezii vor produce Auris hibrid in comitatul Derbyshire si ca efect, pretul hibridului ar trebui sa fie mai mic decat daca masina ar fi construita in Japonia.

Toyota produce in UK masini din 1992 si in prezent are 4.100 de angajati.

Auris costa in Romania intre 13.600 euro si 25.400 euro, TVA inclus, in functie de motorizare si dotari. Motoarele disponibile dezvolta intre 101 CP si 177 CP.

Toyota e cel mai mare producator de masini hibride pe plan mondial si e cunoscuta pentru modelul Prius. Prima generatie Prius a fost lansata in 1997, iar pana in prezent s-au vandut 1,25 milioane de masini pe plan mondial. Cea mai noua generatie a fost lansata pe plan mondial anul acesta.