Pretul lunar platit pentru un loc de parcare in Bucuresti a crescut in acest an, fata de 2008, cu 33%, la 205 dolari, depasind astfel nivelurile din Berlin, Lisabona sau Varsovia, dar mentinandu-se sub cele din Sofia si Budapesta, potrivit companiei de servicii imobiliare Colliers International, informeaza Mediafax.

Potrivit unui studiu, realizat la nivel global de Colliers, in acest an, un loc de parcare din Bucuresti costa 205,23 dolari, in conditiile in care anul trecut tariful era de 153,86 dolari. Bucuresti se pozitioneaza astfel pe locul 16 din 48 de orase din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in functie de tariful lunar pentru un loc de parcare, in conditiile in care anul trecut datele companiei de servicii imobiliare Colliers plasau Capitala pe pozitia 11.

Studiul analizeaza locurile de parcare din centrul Capitalei si care nu sunt ocupate in baza unui abonament.

Parcarile din Capitala Romaniei sunt, potrivit Colliers, mai scumpe decat in Berlin, unde costul pentru o luna ajunge la 176,93 dolari, Varsovia - 184 dolari, Lisabona - 169,85 dolari si Abu Dhabi - 105 dolari. Sofia inregistreaza insa tarife lunare superioare celor din Bucuresti, cu un nivel de 283 dolari, la fel si Budapesta, cu 295 dolari.

In zona EMEA, cel mai scump tarif lunar pentru un loc de parcare se inregistreaza in Londra - zona City, unde un loc de parcare costa 1.020 dolari, iar cel mai mic tarif lunar este in Johannesburg, Africa de Sud.