SUV-ul Dacia continua sa fie un subiect disputat in lumea auto si la putin timp dupa aparitia unor poze spion in Romania, revista franceza L'Automobile Magazine vine cu noi poze si cu informatii cum ca noul SUV al Dacia ar putea sa poarte numele Kanjara. Revista mai scrie ca ar putea exista si o versiune alungita a masinii, care sa ofere spatiu pentru sapte persoane. Informatiile trebuie privite cu scepticism, cand e vorba de zvonuri se publica multe lucruri care apoi nu se confirma.

Francezii scriu ca Dacia va scoate o versiune alungita a SUV-ului care sa acomodeze sapte persoane si care ar putea sa coste maxim 18.000 de euro, mult mai putin decat modele precum Nissan Pathfinder, Hyundai Santa Fe, Chevrolet Captiva si Peugeot 4007.

Francezii se exprima ambiguu dar lasa de inteles ca versiunea cu sapte locuri a SUV-ului ar putea fi cu 20 cm mai lunga decat versiunea cu cinci locuri. In plus, sustin ei - din surse neidentificate - ca versiunea cu cinci locuri se va numi Duster iar cea cu sapte locuri..Kanjara, un nume surprinzator pentru un model Dacia.

Kanjara este numele unui sat din India si desi suna ciudat, numele e la fel de neasteptat ca cel al modelului Nissan despre care revista scrie ca sta la baza SUV-ului Dacia - si anume Qashqai, numele unui trib din Iran. Si apropo de Iran, acolo Logan sedan se vinde sub numele Tondar, astfel ca ar putea exista posibilitatea ca numele Kanjara sa fie utilizat numai pentru aceea tara sau altele indepartate, nu pentru Europa.

Despre primul SUV din istoria Dacia stim putine lucruri oficiale. Va aparea in prima parte din 2010, va avea si o versiune 4X4 si va fi prezentat probabil in martie 2010 la Geneva.

S-a speculat enorm pe tema SUV-ului, s-a scris ca nu va fi cu mult diferit de Nissan Qashqai si ca preturile ar putea porni de la 10.000 euro. Exista si teorii care sustin ca masina va dispune si de motor de 130 CP si ar putea ajunge sa coste 20.000 euro in varianta cu maxime dotari.

In orice caz, producatorul nu comunica preturile modelelor decat la evenimentele de lansare, iar pozele oficiale apar de obicei la saloanele auto.

Subiectul Dacia SUV devine tot mai prezent cu cat ne apropiem de lansarea masinii si dupa ce fotografii si filme cu SUV-ul surprins camuflat pe Transfagarasan au umplut recent internetul, au urmat apoi poze cu masina surprinsa (probabil) in atelierele Dacia.

Francezii publica si ei fotografii cu ceea ce, spun ei, este versiunea cu sapte locuri.