Wendelin Wiedeking, CEO al Porsche si Holger Haerter, directorul financiar al companiei au decis sa demisioneze in toiul discutiilor complexe cu Volkswagen care ar vrea sa cumpere Porsche. Wiedeking conduce Porsche de 16 ani si va fi inlocuit de Michael Macht care pana acum a condus operatiunile de productie si logisitica. Porsche detine 51% din Volkswagen dar are datorii de 9 miliarde euro, iar Volkswagen vrea sa preia Porsche, insa grupurile nu au cazut de acord asupra modului in care se va intampla.

Cei doi directori au declarat ca dezvoltarea strategica a Porsche va fi mai buna fara ei in pozitii de conducere. Wendelin Wiedeking lucreaza la Porsche din 1983, a parasit compania in 1988, s-a reintors in 1991, iar din 1993 e seful companiei.

Demisiile vin la putin timp dupa ce board-ul Porsche a decis sa faca o majorare de capital de cinci miliarde euro si sa sustina negocierile prin care statul Qatar ar urma sa cumpere actiuni la Porsche.

Joi, consiliile de conducere ale Porsche si Volkswagen se vor intalni separat pentru a discuta viitorul companiilor. In prezent, Porsche detine 51% din Volkswagen, se vorbea ca ar putea cumpara noi actiuni, insa Porsche a acumulat datorii de 9 miliarde euro cumparand actiunile, iar roata s-a intors.

Astfel, acum se discuta de o preluare a Porsche de catre Volkswagen cu ajutorul statului Qatar, iar presa a scris des ca Wendelin Wiedeking e in conflict cu Ferdinand Piech, seful consiliului de supraveghere al Volkswagen.