Constructorul american de automobile General Motors (GM) scoate masini la vanzare pe eBay. Marti este prima zi in care GM va comercializa autoturisme noi pe cunoscutul site de vanzari on-line, scrie AFP. O actiune care are ca scop dinamizarea vanzarilor grupului care in urma cu o luna a iesit de sub protectia legii falimentului.

Evenimentul, limitat la statul California si care se va incheia pe 8 septembrie, a fost anuntat dupa ce General Motors a vandut cele mai bune active ale companiei unei noi firme, detinuta in proportie de 60% de statul american, si a iesit din faliment. Un site dedicat, www.gm.ebay.com, le va permite doritorilor sa consulte on-line ofertele retelei californiene formate din 225 de dealeri. Vor fi peste 20.000 de autovehicule in oferta de pe internet.

Site-ul le va permite internautilor "sa puna intrebari, sa negocieze preturile si sa puna la punct finantarea sau plata pentru achizitionarea unei masini noi", explica GM intr-un comunicat. Internautii vor avea la dispozitie doua optiuni de achizitionare: "cumpararea imediata" la pret fix si cea a negocierii.

Pe 10 iulie, General Motors a iesit de sub protectia legii falimentului, scapand de o mare parte din datorii. Imediat dupa semnarea actelor de vanzare a activelor, oficialii GM au promis ca isi vor schimba modul de a face business si ca vor tine cont de dorintele clientilor.