Toyota va prezenta la Frankfurt conceptul Auris HSD hibrid, masina care va fi produsa in Marea Britanie si va deveni primul hibrid pe care brandul japonez il fabrica in Europa. Auris va avea consum mai mic si emisii mai scazute de CO2 decat modelul standard. Tot la Frankfurt va fi prezentata o varianta de Prius care se poate incarca si la priza si tot la salonul german va fi premiera pentru noul Land Cruiser.

Auris hibrid va fi produs din 2010 la fabrica din Derby, Marea Britanie, iar japonezii spun ca fata de versiunea de Auris aflata acum pe piata hibridul va avea consum mediu cu 19% mai mic si emisii de CO2 cu 17% mai scazute.

Toyota produce marea majoritate a hibridelor Prius in Japonia, are o mica productie a modelului in China, iar in SUA face modelul Camry hibrid. Auris va deveni primul model hibrid pe care japonezii il construiesc in Europa.

Producatorul va prezenta la salonul auto german si o versiune a lui Prius ce poate fi incarcata si la priza, astfel incat sa aiba o autonomie mai mare doar cu motorul electric. Toyota promite ca va aduce spre testare in Europa 150 de astfel de masini.

Vanzarile de automobile ale Toyota Romania s-au diminuat cu 69% in primul semestru, de la 5.000 de masini, la circa 1.500.