Alianta Peugeot - Citroen va lansa la finalul lui 2010 masini electrice de clasa mini, dupa ce grupul francez a semnat un alt parteneriat cu Mitsubishi. Masinile vor fi produse in Japonia pe baza modelului i-MIEV care a fost lansat in iunie in tara asiatica la preturi de circa 33.000 euro.

Productia masinilor electrice Peugeot si Citroen va incepe in octombrie, iar masinile vor fi lansate spre finalul anului viitor.

Masina i-MIEV din care vor deriva cele doua modele franceze are patru locuri, emisii zero de CO2, iar producatorul spune ca autonomia de 160 km e suficienta pentru 90% dintre soferii care merg zilnic cu masina la serviciu. Totusi, un mare dezavantaj este pretul masinii japoneze, circa 33.000 euro.

Analistii din piata considera ca primele masini electrice de serie nu se vor vinde in volume mari, insa cu timpul se vor ieftini si vor deveni mai atragatoare.

La salonul auto de la Frankfurt vor fi prezente multe modele cu motoare electrice, folosite fie ca sursa secundara de propulsie, fie ca sursa unica.

Peugeot este unul dintre putinii producatori care au realizat si in anii '90 masini electrice in volume mici, insa nu s-au impus pe piata din cauza autonomiei reduse si performantelor slabe.