Opel analizeaza posibilitatea de a construi cu rusii de la GAZ un model de 8.000 de euro concurent pentru Logan, in ideea de a face volume mari pe piata rusa, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung seful GM Europe, Carl-Peter Forster. In plus, daca Magna va deveni proprietarul Opel germanii ar putea construi un model de clasa mini ce ar putea dispune si de propulsie electrica.

Forster spune ca ia in calcul posibilitatea ca Opel sa construiasca impreuna cu rusii de la GAZ o masina de familie care sa coste cam 8.000 de euro si sa concureze astfel cu Logan. GAZ e al doilea mare producator auto din Rusia si va construi masini Opel daca Magna International impreuna cu aliatii rusi vor fi desemnati ca invingatori in batalia pentru Opel. Logan a fost mult timp pe locul doi in topul celor mai vandute modele straine, iar Opel vrea sa profite de apetitul rusilor pentru masini low-cost.

Concurentul Magna este fondul belgian de investitii RHJ care saptamana trecuta a facut o noua oferta. Marti si miercuri conducerea General Motors va analiza din nou ofertele.

Forster a mai declarat ca Opel vrea sa intre si in clasa mini cu un automobil care ar putea fi produs din 2012 si va concura cu Ford Ka. Magna are fonduri de 250 milioane euro pentru acest proiect si ar putea sa produca si o versiune electrica a masinii de clasa mini.

Opel vrea de mai mult timp sa produca o masina de clasa mini de dimensiunile lui Matiz, iar acum sase ani la Frankfurt a prezentat conceptul unui astfel de vehicul dar nu l-a adus in productia de serie, din cauza problemelor financiare.