Programul Rabla va continua si in 2010, a anuntat, marti premierul Emil Boc, la sfarsitul intalnirii pe care a avut-o cu directorul general al operatiunilor grupului Renault-Dacia.

"Primul-ministru a subliniat faptul ca Guvernul isi va asuma in Parlament raspunderea in ceea ce priveste extinderea Programului Rabla si pentru persoane juridice, in vederea stimularii industriei de profil si innoirii parcului auto. De asemenea, Executivul intentioneaza sa continue programul de reinnoire a parcului auto si in 2010", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

La randul sau, directorul general Renault-Dacia, Patrick Pelata, a apreciat sprijinul acordat de autoritatile romane industriei auto, in special prin implementarea acestui program, si au evidentiat oportunitatile si perspectivele de dezvoltare ale companiei Renault pe piata romaneasca.

La inceputul acestui an, Guvernul a decis ca numarul total de masini casate prin programul de inlocuire a parcului auto national sa fie majorat la 60.000 unitati, de la 40.000 autovehicule in 2008. Si prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.