Criza financiara este de domeniul trecutului si sunt multe alte semne pozitive, insa pietele auto isi vor reveni gradual si in unele locuri lucrurile se vor intoarce la normal in cativa ani, a spus intr-un interviu pentru Le Figaro, Carlos Ghosn, CEO al aliantei Renault-Nissan, una din cele mai respectate voci din industria auto.

Ghosn spune ca si sectorul bancar isi revine, se pot face imprumuturi la dobanzi favorabile, lumea incepe iar sa investeasca, iar bursele merg mai bine.

Seful Renault-Nissan spune ca o parte din tari sunt gata sa iasa din recesiune, dar avertizeaza ca aceste piete nu vor avea cresteri puternice imediat.

"Ar trebui sa vedem o revenire in SUA si tarile emergente in primul trimestru din 2010", spune Ghosn, care adauga ca Europa isi va reveni cu adevarat la final de 2010 si inceput de 2011, iar Japonia imediat dupa aceea. El spune ca vanzarile de masini in Europa vor fi anul curent la nivelul din 2008 sau un pic mai sus.

Ghosn remarca insa ca asistam la o explozie a investitiilor in noi tehnologii, in special in cele ecologice, iar aceste investitii sunt extrem de costisitoare iar producatorii auto se vad nevoiti sa se alieze sau chiar sa fuzioneze pentru a suporta mai usor cheltuielile.