Mercedes va prezenta la salonul auto de la Frankfurt o varianta hibrida a limuzinei S Klasee care datorita prezentei unui motor electric are un consum mediu de 3,2 litri/100 km, a anuntat compania. Masina dispune si de un motor V6 pe benzina de 3,5 litri, dar poate sa mearga exclusiv cu motorul electric 30 de km.

Mercedes spune ca Vision S 500 Plug-in HYBRID este abia in faza de concept, dar exista intentia de a fi produs in serie, insa nu prea curand. Masina dispune de un motor electric care dezvolta echivalentul a 44 kW/60 CP cu care masina poate merge 30 km. S500 dispune de un set de baterii litiu-ion care cantaresc 130 kg si pot fi incarcate in patru ore si jumatate la o priza standard si circa o ora la un punct special de incarcare rapida.

Masina are o viteza maxima de 250 km/h si atinge "suta" in 5,5 secunde datorita motorului de 3,5 litri pe benzina.

Mercedes vrea in viitor sa produca in serie masina, dar mai are multe lucruri de pus la punct, dat fiind ca o masina cu astfel de tehnologie este extrem de scumpa in prezent. Un S Klasse standard are consum de peste 10 litri/100 km si emisii poluante de mai bine de 250 g CO2/km, in timp ce conceptul are consum de 3,2 litri/100 km si emisii de 74 g/km.

Mercedes a prezentat recent S400 Hybrod si va aduce la salon si E300 BlueTec, un hibrid care dispune de motor diesel pe langa cel electric.

BMW aduce la acelasi salon un concept de masina sport care consuma sub 4 litri/100 km. Producatorii germani premium insista pe ideea ca pot exista masini premium puternice cu consum extrem de mic, insa vor mai trece minim cinci ani pana se ajunge in serie.