Opel ar putea avea cu 11.000 de angajati mai putin in Europa, uzina din Anvers, Belgia ar putea fi inchisa iar productia de motoare si transmisii ar putea fi mutata din Germania, in Ungaria, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citand un raport strategic al aliantei Magna/Sberbank ce va deveni actionar majoritar la Opel.

Cele patru uzine producatoare de masini Opel din Germania vor continua sa functioneze, insa se va renunta la 4.100 de angajati (3.300 in productie si 800 in administratie) din totalul de 24.000 din tara.

In plus, raportul arata ca uzina de la Anvers (Antwerp) - Belgia, unde sunt produse modele Astra - va fi inchisa cu pierderea a 2.500 de locuri de munca. In Europa alti 2.100 de oameni vor fi concediati in Spania, 1.400 in Marea Britanie si circa 400 in Polonia.

FAZ mai scrie ca productia de motoare si sisteme de transmisii va fi mutata de la uzina centrala din Rüsselsheim, la Szentgotthárd, in Ungaria.

Magna si Sberbank s-au inteles la inceputul acestei luni cu General Motors si vor prelua 55% din Opel, iar statul german a promis ajutoare de 4,5 miliarde euro pentru a limita pe cat posibil numarul concedierilor in Germania care in acest week-end tine alegeri.

Opel are circa 45.000 de angajati in Europa.