Jaguar Land Rover va inchide in cel mult cinci ani una din cele trei uzine pe care le are in Regatul Unit, urmand sa relocheze 800 de muncitori si sa construiasca o noua linie de asamblare pentru cel mai usor si ecologic SUV Range Rover de pana acum, scrie AFP. Jaguar Land Rover e detinuta de indienii de la Tata Motors si are 8.800 de angajati in Marea Britanie.

Compania va decide in urmatoarele 12 - 18 luni care din uzine va fi inchisa, cea de la Castle Bromwich care produce masini Jaguar sau cea de la Solihull care face masini Land Rover. Cert este ca 800 de muncitori vor fi relocati pentru uzina din Halewood, unde urmeaza a fi construit un nou model Range Rover.

In prezent lucreaza 5.000 de angajati la Solihull, 2.000 la Castle Bromwich si 1.800 la Halewood. Compania va construi o noua linie de asamblare pe care doreste sa produca modele Land Rover si Range Rover mai usoare si mai ecologice, foarte posibil si cu propulsie hibrida.

In primele opt luni vanzarile Land Rover in Europa au scazut cu 40%, iar cele ale Jaguar, cu 29%. Cele doua marci au vandut in total 49.000 de masini, ceea ce le da o cota de 0,5% din piata.

Indienii de la Tata Motors au cumparat Jaguar si Land Rover anul trecut, pentru 2,3 miliarde dolari.