Producatorul german de masini sport Porsche vrea sa lanseze in viitor masini mai mici si mai ieftine decat cel mai putin scump model al sau din prezent, Boxster, care costa de la circa 46.000 euro, a declarat un oficial al companiei, citat de revista germana Automobilwoche. Ar fi exagerat sa ne asteptam la un "Porsche al saracului", insa e clar ca nemtii vor sa lanseze masini ceva mai ieftine, dupa ce vanzarile au scazut cu 24% anul fiscal trecut.

Porsche se gandeste sa lanseze un 4X4 mai mic decat Cayenne dar si modele sport mai economice, a spus Wolfgang Dürheimer, responsabil de dezvoltare la producatorul german. Daca un SUV mai mic va fi lansat, acesta ar concura cu BMW X1 si viitorul Q3 de la Audi.

Responsabilul Porsche a mai spus ca modele precum 911 si Boxster vor avea consum mai mic de combustibil si emisii poluante micsorate. In plus, compania exploreaza viabilitatea tehnologiilor hibride dar si posibilitatea de a folosi motoare electrice in viitor. Totusi, aceste tehnologii vor fi testate mai intai pe masini de curse si abia apoi au sanse sa ajunga in productia de serie.

Cel mai ieftin model Porsche costa 46.000 de euro si chiar daca viitoarele modele vor fi mai ieftine, e clar ca ar fi exagerat sa vorbim despre un "Porsche al saracului" sau unul low-cost. Germanii vor sa-si creasca volumele de vanzari dar vor castiga noi clienti cu putere financiara, nu unii care acum au bani de o masina de volum.