Piloti care ies si apoi revin in masina in timp ce aceasta derapeaza periculos de rapid, monoposturi de Formula 1 ce gonesc cu peste 200 km/h, automobile care fac manevre riscante la viteze mari, dar si carnaval, cam asa ar putea fi descrisa prima zi a evenimentului Renault Roadshow ce se tine sambata si duminica in Piata Constitutiei. Invitatii speciali au fost doi piloti ai Renault F1 Team, dar evenimentul e o slaba consolare fiindca Romania nu va avea nici in urmatorii ani circuit de Formula 1.

Un pilot englez pe nume Terry Grant a strans cele mai multe aplauze cu numerele sale de drifting. In timp ce masina se invartea, el a iesit din ea si chiar a avut timp sa se duca in public sa imprumute un aparat foto de la un spectator. Dupa cateva secunde s-a intors in masina care se invartea in continuare, chiar si fara pilot.

Echipaje de Renault-uri de curse, Meagne Trophy cu motoare de 330 CP si acceleratie de la 0, la 100 km/h in cinci secunde au defilat prin fata tribunelor. In plus, masini de serie au efectuat manevre periculoase, la prima vedere imposibile, trecand milimetric unele pe langa altele la viteze mari.

Invitatii de onoare au fost pilotii Renault F1 Team Romain Grosjean (al doilea pilot al echipei, elvetian care pe 23 august anul acesta a debutat in F1) si Lucas Di Grassi. Monposturile de 750 CP au facut cateva ture, au ambalat motoarele in fata tribunelor si ne-au amintit ca ani de zile s-a vorbit si s-a scris ca Romania va avea si ea un circuit de Formula 1, insa nimic nu a devenit realitate. Vecinii nostri bulgari au putut insa si vor gazdui peste cativa ani un mare premiu.

Renault nu a spus cat a costat evenimentul din Bucuresti, insa acesta a avut ca scop promovarea gamei de modele si in special a celui mai nou model lansat, Fluence de la care francezii asteapta multe, dupa ce vanzarile in Romania s-au injumatatit anul acesta.

Evenimentul Roadshow continua si duminica, deschidere spatiului expozitional se face la ora 10, intrarea este gratuita, iar demonstratiile propriu-zise cu pilotii Renault vor avea loc intre orele 13.00 si 14.30.