Skoda ar putea lansa si ea peste cativa ani o masina 100% electrica ce va avea la baza modelul de clasa mini e-Up! al Volkswagen, scrie revista britanica Autocar, citand surse din interiorul companiei. Pe de alta parte, designerul Skoda Superb Combi spune ca producatorul va scoate pe viitor modele avangardiste ca aspect, iar inceputul va fi dat de noua generatie Octavia.

Autocar citeaza surse din Skoda care spun ca peste cativa ani ar putea exista o masina electrica bazata pe conceptul Volkswagen e-Up! care a fost prezentat in septembrie la Frankfurt. Modelul marcii germane e de mici dimensiuni, dispune de un motor electric, poate fi incarcat in cinci ore, iar autonomia e de circa 130 km. Volkswagen spunea ca maisna ar putea fi lansata in 2013, insa revista britanica spune ca e posibil ca la finele anului viitor sa existe o varianta de serie.

Conform intelegerilor interne din grupul Volkswagen, Skoda trebuie sa mai astepte doi ani din momentul lansarii e-Up! pentru a scoate propria versiune, dar cehii iau in considerare lucrul acesta, spun sursele citate.

Pe de alta parte, revista citeaza designerul Skoda Superb Combi, Karl Neuhold, care spune ca masinile Skoda vor avea pe viitor un 'look" mai agresiv si avangardist. Karl Neuhold spune ca desginul Skoda se va indrepta intr-o noua directie odata cu lansarea viitoarei generatii Octavia, care va avea multe elemente diferite fata de prezentul model.

In plus, ideea unei masini sport persista, insa Skoda va mai astepta sa aiba o pozitie mai solida pe piata si apoi se va orienta spre modele de nisa.