Honda ia in considerare productia unei masini 100% electrice care sa fie vanduta in Europa, Asia si America, desi mult timp producatorul a respins ideea de a construi masini electrice, preferand sa lucreze la cele pe hidrogen. Totusi, pe termen lung Honda spune ca masinile pe hidrogen vor fi mai viabile, scrie Reuters.

Honda, al carui model hibrid Insight are vanzari mici in comparatie cu principalul concurent Toyota Prius, a spus mult timp ca isi va depasi competitorii trecand direct la vehicule cu motor pe hidrogen cu tehnologia pilei de combustibil.

Honda spunea despre masinile 100% electrice ca au autonomie mica, iar pachetul de baterii e extrem de scump, astfel ca nu reprezentau o solutie. Insa lucrurile s-au schimbat iar evolutia masinilor pe hidrogen a fost lenta, la fel si constructia statiilor de alimentare.

Takanobu Ito, CEO al Honda, spune ca in ciuda schimbarii de strategie pana la urma in viitor se va dovedi ca masinile cu hidrogen sunt mai bune, insa si cele electrice incarcabile la priza vor fi o optiune importanta.