Trei fericiti beneficiari de Tata Nano, cel mai ieftin autoturism din lume, au descoperit cu surprindere, in timp ce conduceau, ca masina lor a luat foc. Constructorul nu ia in calcul rechemarea masinilor pentru reparatii, dar vorbeste despre posibile controale tehnice pentru a stabili cauza incidentelor, cel mai probabil legate de "scurtcircuite minore", anunta AFP.

De la inceputul lui aprilie, cand a inceput comercializarea modelului, au fost vandute peste 7.500 de masini.

"Nicio rechemare nu este avuta in vedere, dar un audit de control ar putea fi lansat la masinile care au fost deja vandute, ca masura de precautie", a declarat un purtator de cuvant al grupului, Debasis Ray.

Presa indiana a relatat ca trei soferi au raportat un inceput de incendiu la masina pe care o conduceau.

Nano costa, in versiunea de baza, 100.000 rupii (circa 1.500 de euro).

Purtatorul de cuvant al Tata a afirmat ca, la doua dintre cele trei masini, "a existat un pic de fum, dar nici urma de foc", apreciind ca este vorba despre "un scurtcircuit minor".

Cel de-al treilea Nano incriminat nu a putut fi examinat de constructor.

Autoturismul este dotat cu un motor minuscul, de 624 cm3, 35 de CP, viteza maxima este de 105 km/h si nu are sistem ABS, servodirectie sau climatizare.

Grupul a anuntat recent ca a marit cu 20% productia lunara, la peste 3.000 de unitati, pentru a recupera o serie de intarzieri in comenzi.