Fiat va construi la uzina carosierului Bertone pe care l-a preluat recent doua limuzine, una care sa inlocuiasca modelul de varf de gama Lancia Thesis si alta care va fi plasata in gama Maserati sub Quattroporte, scrie Motor Authority care adauga ca ambele modele vor avea la baza platforma pe care e construit modelul 300C al Chrysler. Italienii vor construi 50.000 de unitati din aceste doua limuzine, incepand cu 2011.

Reprezentantii Fiat au confirmat recent ca cele doua modele ce vor fi construite in regiunea Piemont vor avea la baza platforma lui Chrysler 300C iar productia va incepe la final de 2011 la fosta uzina Bertone, redenumita Officine Automobilistiche Grugliasco.

Motor Authority scrie ca productia noului model Lancia va incepe in 2011, iar a masinii Maserati, in 2012. Italienii vor face cunoscute planurile in detaliu pe 4 noiembrie.

Fiat a fost desemnata in august castigatoare a licitatiei de preluare a legendarului carosier italian Bertone, companie fondata in 1912 care insa intrase sub administrare judiciara si incetase productia auto acum patru ani.

Carrozzeria Bertone a produs diverse modele, de la Lamborghini Miura la Volkswagen Polo. Bertone a mai produs masini pentru marci precum Alfa Romeo, Fiat, Opel, Citroen sau BMW.