Dupa ce productia celei mai ieftine masini din lume, Tata Nano, este mult sub cerere, indienii iau in calcul posibilitatea ca si alti constructori auto din tara sa produca Nano, existand posibilitatea ca micul automobil sa fie vandut si sub alt nume, scrie Reuters, citand presa indiana. Nano e in prezent disponibila in trei versiuni de echipare, cu preturi intre 2.700 si 4.100 dolari.

Tata Motors vinde Nano din iulie, dar a putut livra doar 7.500 de unitati, desi sunt peste 100.000 de cereri. Capacitatea de productie este inca infima, iar uzina care va construi 250.000 de masini anual e gata doar in 2010. Ravi Kant, vicepresedinte al companiei a declarat ca exista posibilitatea ca altor producatori auto din India sa li se dea dreptul sa construiasca Nano, in mai multe micro-uzine de asamblare care sa faca anual 10.000 de unitati fiecare. Oficialul a mai adaugat ca vehiculul ar putea sa poarte si alte denumiri, daca va fi produs de alte companii.

Masina are trei versiuni de echipare, iar cea mai ieftina costa 2.700 dolari, in timp ce versiunea "de top" trece de 4.100 dolari si a fost aleasa de cei mai multi dintre oamenii care au comandat. Prima versiune de echipare este cu adevarat "cheala", dar ieftina, a doua are incalzire, aer conditionat, iar clientii pot alege intre cinci variante de culori. La varianta cu dotari maxime exista geamuri fata actionate electric, inchidere centralizata, faruri de ceata, suport de pahare, punct pentru incarcarea telefonului mobil si spoiler spate.