Programul Rabla dim Germania s-a terminat acum doua luni, insa livrarile generate de acesta au dus inmatricularile de masini noi la un nivel cu 24% mai mare decat in octombrie 2008, scrie AFP. Mai sunt peste 350.000 de comenzi de onorat din programul care a oferit doua milioane de locuri pentru cei dornici sa renunte la masina veche, pentru a-si lua una noua.

Datele asociatiei industriei auto VDA arata ca in octombrie s-au inmatriculat 321.000 de masini noi, crestere de 24% fata de luna a zecea a anului trecut. Programul german Rabla, cel mai eficient de acest tip din Europa, s-a terminat in august, insa mai sunt masini de livrat si acum, astfel ca efectele programului se simt puternic.

Piata germana a urcat cu 26% in primele zece luni, la circa 3,3 milioane de masini noi, mai multe decat in tot anul 2008. Datele asociatiei auto arata ca la final de octombrie producatorii mai aveau in total 395.000 de comenzi de onorat.

Programul Rabla din Germnaia a avut un buget de cinci miliarde euro, prima de casare fiind de 2.500 euro, oferind un total de doua milioane de locuri.