Guvernul nu va renunta la "Rabla" in anul 2010, iar programul va fi imbunatatit, inclusiv prin acordarea de tichete pentru companii "pentru a substitui ce nu merge la export" - a anuntat, miercuri, presedintele Traian Basescu.

  • "Dimpotriva, il vom imbunatati. Am luat in calcul acordarea de mai multe tichete. Sa vedem ce facem si pentru companii, sa vedem daca putem da aceasta facilitate si companiilor, probabil ca da, pentru a substitui ce nu merge la export", a afirmat seful statului, citat de Mediafax.

Traian Basescu a facut aceste declaratii miercuri dimineata, cand a vizitat societatea Dacia Automobile S.A. - Groupe Renault de la Mioveni.

In septembrie, premierul Emil Boc s-a intalnit cu directorul general al operatiunilor grupului Renault-Dacia, ocazie cu care a anuntat ca intentioneaza sa continue programul de innnoire a parcului auto si in 2010, dupa ce in acest an a majorat numarul masinilor scoase din uz si prima de casare.

Emil Boc declara atunci ca Guvernul intentiona sa isi asume raspunderea, in Parlament, pentru proiectul de lege care prevede extinderea Programului Rabla pentru persoane juridice, in vederea stimularii industriei de profil si innoirii parcului auto. Asumarea raspunderii nu a mai avut loc.

La inceputul acestui an, Guvernul a decis ca numarul total de masini casate prin programul de inlocuire a parcului auto national, "Rabla", sa fie majorat la 60.000 unitati, de la 40.000 autovehicule in 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

In vara acestui an, Programul Rabla a fost extins de Guvern prin asigurarea unui numar nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice si includerea autoutilitarelor in categoria vehiculelor care pot fi achizitionate. Fondurile pentru programul din acest an insumeaza 228 de milioane de lei.