Din 2011, masinile cu sigla Chrysler si Dodge vor disparea din showroom-urile europene, urmand sa fie inlocuite cu noi modele Fiat si Lancia, prevede planul de salvare a Chrysler, intocmait de Fiat. Spre exemplu, Chrysler 300C va fi inlocuit cu succesorul Lanciei Thesis, iar masina Dodge Journey va fi inlocuita de succesorul MPV-ului Fiat Ulysse, scrie Automotive News. Jeep va fi singura marca a Chrysler Group ce va continua sa fie vanduta in Europa si dupa 2011.

Astfel, planurile indica scoaterea modelului Chrysler Voyager de pe piata europeana si inlocuirea lui cu o noua generatie a MPV-ului Lancia Phedra, iar noua generatie Chrysler 300C va fi in Europa urmasul sedanului de varf de gama Lancia Thesis.

Si sedanul Chrysler Sebring va deveni Lancia, in timp ce Dodge Journey va deveni in cativa ani in Europa un model vandut sub brandul Fiat ce-i va succede actualului Ulysee.

Marca Jeep va fi singura din Chrysler Group care va ramane in Europa, dar si gama ei va fi mult schimbata in viitor, urmand sa dispara cateva modele din prezent si sa fie lansate SUV-uri mai mici.

In primele noua luni, vanzarile marcii Chrysler in Romania au scazut cu 5%, dar sunt modeste ca numar, 106 masini. Vanzarile Dodge au scazut cu 36%, spre 170 de masini, iar cele ale Jeep s-au diminuat cu 60%, de la circa 300 de masini, la 102. Pe de alta parte, vanzarile Lancia s-au dublat dar raman la un nivel foarte scazut, 64 de masini, din care 34 Delta si 30 Ypsilon.

Chrysler va incerca in urmatorii cinci ani sa devina competitiva, adoptand motoare diesel Fiat, platforme de la italieni, motoare mai mici si tehnologii pentru constructia de masini electrice, arata planul de dezvoltare pentru urmatorii cinci ani, prezentat de Sergio Marchionne, care conduce atat Fiat, cat si Chrysler.