Renault - Nissan a semnat marti o intelegere cu producatorul indian de motociclete si vechicule comerciale Bajaj Auto pentru ca din 2012 sa inceapa in tara asiatica productia unui vehicul ultra low-cost, scrie France Presse. Despre proiect se vorbeste de mai bine de un an, insa abia acum este oficial si desi Renault nu a spus pretul masinii, informatii precedente arata ca ar trebui sa fie in jurul a 3.000 de dolari, pentru a concura cu modelul Tata Nano.

Carlos Ghosn CEO Renault - Nissan a spus ca masina va fi construita in India de Bajaj, se va vinde din 2012 prin reteaua Renault, fiind foarte posibil sa poarte sigla marcii franceze. Ghosn nu a dorit sa spuna cat va costa masina, insa a precizat ca in raport cu cheltuielile de productie pretul va fi uimitor. In trecut cei de la Renault au declarat ca masina va costa 2.500 si apoi 3.000 de dolari, ceea ce o va face un concurent serios pentru modelul Tata Nano.

Bajaj Auto e cunoscut in India pentru productia de vehicule cu doua roti si trei roti, dar si pentru vehicule utilitare.

De proiect se vorbeste din 2007, dar discutiile au fost anevoioase si a durat pana s-a cazut de acord.