Productia modelului Fiat Punto in uzina din orasul sarb Kragujevac va fi oprita pentru doua saptamani dupa ce in week-end un incendiu a produs pagube unei linii de asamblare, scrie Reuters. Fiat produce vechiul Punto la uzina care pana in noiembrie 2008 a construit si masini Zastava, urmand ca in cativa ani unitatea sa devina un pol pentru masini low-cost sub marca Fiat.

Sambata, un incendiu izbucnit la uzina din orasul Kragujevac, la 80 km de capitala Belgrad, a afectat acoperisul unei hale de productie dar si o linie de montaj, astfel ca productia Fiat Punto va trebui oprita doua saptamani pentru reparatii.

E de asteptat ca la uzina din Serbia productia sa atinga 15.000 de unitati anul acesta, masinile fiind vandute in Serbia si Republika Srpska, una din cele doua subdiviziunii ale statului Bosnia si Hertegovina.

Anul trecut, italienii au batut palma cu compania locala Zastava, creand un joint-venture numit Fiat Automobili Srbija unde se va investi un miliard de euro, Fiat avand 67%, iar statul sarb, restul.

Totusi, Fiat a amanat demararea programului de investitii din cauza crizei, dar se zvoneste ca Serbia va deveni un pol al masinilor low-cost pentru Fiat, italienii urmand a scoate un urmas modern al celebrului model Topolino, dar si masini de clasa B.