Constructorul auto General Motors are in plan reducerea productiei cu 20-25% in Europa, ceea ce ar insemna si renuntarea la aproape o cincime din totalul de 55.000 de angajati, a declarat seful interimar al operatiunilor europene, Nick Reilly, citat de Financial Times. GM are nevoie de peste trei miliarde euro pentru planurile de restructurare a Opel si lansarea de noi produse, iar in prezent discuta cu guvernele tarilor unde are uzine pentru a primi ajutoare financiare.

Grupul ar vrea sa renunte la 9.000-10.000 din cei 55.000 de angajati din Europa, cifra mai mica decat alte informatii alarmante din trecut. Compania nu exclude posibilitatea de a inchide o uzina, dar informatii din trecut aratau ca e posibil ca trei uzine sa fie in pericol.

Compania are nevoie de 3,3 miliarde euro pentru o restructurare completa si pentru lansarea de noi produse, iar o buna parte din bani sunt asteptati a veni de la guvernele unde GM are uzine: Germania, Marea Britanie, Belgia, Polonia. General Motors estimeaza ca in trei saptamani va putea prezenta in detaliu planul de restructurare si insista asupra faptului ca va contribui cu bani la planul de restructurare, dar totul depinde de rezultatele discutiilor cu guvernele de la care GM asteapta garantii si imprumuturi.

Filiala europeana a GM a avut trimestrul trecut pierderi de 400 milioane dolari, dar e intr-o situatie mult mai buna decat filiala americana.