BMW lanseaza in primul semestru din 2010 a sasea generatie seria 5 sedan, masina care va fi prezenta in sapte versiuni de motorizare, patru pe benzina si trei diesel, varful de gama dezvoltand 407 CP, a anuntat producatorul care a prezentat si poze oficiale. BMW spune ca noul seria 5 va fi produs in comun cu seria 7 la uzina germana din Dingolfing.

Noul BMW Seria 5 Sedan isi face debutul cu un motor cu opt cilindri si trei versiuni cu sase cilindri - toate pe benzina -, precum si cu doua variante diesel, cu sase cilindri. Gama va fi completata de un propulsor turbodiesel cu patru cilindri, cu carterul din aluminiu si injectie directa common-rail. Versiunea de varf de gama, motorul V8, dezvolta 407 CP, iar la polul opus este diesel-ul in patru cilindri care dezvolta 184 CP si are un consum mixt anuntat de producator de 5 litri/100 km. Si emisiile poluante ale acestei versiuni sunt extrem de mici, 132 g CO2/km.

Prima generatie seria 5 s-a lansat in 1972, iar de atunci s-au vandut 5,5 milioane de masini din acest model. In Romania s-au vandut 54 de masini seria 5 sedan in primele noua luni, fata de 124 in perioada similara din 2008. Modelul concureaza cu masini precum Audi A6 si Mercedes E Klasse.