Compania suedeza Saab apartinand General Motors nu va mai fi vanduta catre producatorul de masini sport Koenigsegg, dupa ce acesta s-a retras, spunand ca nu mai poate duce la bun sfarsit tranzactia, scrie AFP. General Motors a confirmat informatia si spune ca regreta faptul ca sase luni de discutii s-au incheiat astfel.

Christian von Koenigsegg, seful companiei suedeze producatoare de masini super-sport, a declarat ca regreta faptul ca dupa jumatate de an de discutii a ajuns la concluzia dificila ca nu mai poate duce la bun sfarsit achizitia Saab. Koenigsegg era sustinuta financiar si de chinezii de la Beijing Automotive.

Fritz Henderson, sef al General Motors, spune ca e dezamagit de deznodamant, mai ales ca multi oameni au lucrat la proiect. GM spune ca va analiza in urmatoarele zile situatia si apoi va decide viitorul Saab.

Despre afacere s-a vorbit inca din iunie si era de asteptat ca totul sa fie parafat in acest an. Ideea a uimit multa lume, deoarace Koenigsegg are doar 45 de angajati si voia sa preia controlul Saab, companie cu 3.400 de angajati.

Inca de la inceput s-a pus problema daca micuta companie va fi in stare sa stranga banii necesari, insa scandinavii au spus ca sunt sustinuti de firme norvegiene si americane si de chinezii de la Beijing Automotive.