Grupul Tiriac Auto se retrage din activitatea de import a masinilor Mercedes, dupa ce participatia de 49% detinuta de grupul roman a fost vanduta catre Daimler AG, a anuntat compania romaneasca. Parteneriatul dintre Daimler si Tiriac Auto fusese constituit la 1 ianuarie 2007.

"Vineri, 13 noiembrie 2009, Daimler AG si Grupul Tiriac au semnat acordul comun prin care Daimler preia participarea de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul SC Mercedes-Benz Romania SRL. Astfel, incepand cu aceasta data, Daimler AG este asociat unic al SC Mercedes-Benz Romania SRL", se mentioneaza in comunicat

"In urma cedarii partilor sociale detinute in cadrul SC Mercedes-Benz Romania SRL, Grupul Tiriac se retrage din activitatea de import a marcii germane, ramanand insa partener activ in activitatea de distributie si service Mercedes-Benz in Romania", mai precizeaza comunicatul.

SC Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).

Vanzarile cumulate ale Mercedes in Romania (autoturisme si vehicule comerciale) au trecut de 2.900 de unitati anul acesta, marca avand o cota de 2,3% pe piata totala.