Alianta Renault - Nissan a semnat un acord cu autoritatile ruse si se angajeaza sa contribuie cu tehnologie de 240 milioane euro la uzinele AvtoVaz care produc masinile Lada, a anuntat alianta. AvtoVaz are mari probleme, autoritatile ruse au promis sa tripleze sprijinul financiar, dar Renault-Nissan va lansa modele sub brandul japonez si o masina de intrare in gama ce va inlocui demodatul Lada Classic.

Obiectivul este ca in 2015 la uzina din Togliatti sa se produca 900.000 de masini, la fel ca in vremurile bune ale Lada care anul acesta e foarte posibil sa produca sub 300.000 de unitati. La partea de cota de piata scopul este mentinerea a 25% din piata locala.

Guvernul rus se angajeaza sa tripleze ajutoarele financiare pe care le va oferi AvtoVaz, de la 25 miliarde ruble, la 75 miliarde ruble (1,67 miliarde euro). Pe de alta parte, francezii se angajeaza sa contribuie cu tehnologie, echipamente noi si expertiza pentru constructia de noi vehicule, totul in valoare de 240 milioane euro.

La uzina AvtoVaz vor fi produse atat masini pe platforma Logan, cat si modele Nissan. Lada va construi cu ajutorul Renault un nou model de intrare in gama care sa inlocuiasca demodata masina Classic.