Indienii de la Tata Motors se gandesc in mod serios sa lanseze o versiune hibrida a masinii Nano, care in prezent e cel mai ieftin automobil nou din lume, scrie Reuters. Ratan Tata, seful companiei, a dezvaluit intentiile grupului intr-un interviu acordat unui ziar din Coreea de Sud, insa nu a dat detalii suplimentare. Tata Nano s-a lansat in iulie in India, cu preturi de la circa 2.200 dolari.

Ratan Tata spune ca in India, produsele low-cost vor propulsa mult mai tare vanzarile, decat produsele mai scumpe, iar tendinta low-cost se va raspandi masiv in lume. Masinile hibride sunt in prezent cu cateva mii de euro mai scumpe decat modelele clasice, din cauza faptului ca motoarele electrice si bateria adauga sume mari la procesul de fabricatie.

Tata Motors a lansat in iulie Nano, cea mai ieftina masina din lume, insa livrarile merg intr-un ritm lent, deoarece uzina care urmeaza a produce masina in volume mari va fi inaugurata abia la anul.

Ratan Tata mizeaza in continuare pe produse low-cost si crede ca aceasta categorie va propulsa vanzarile pe viitor in India, si nu categoria de produse mai scumpe. Ramane insa de vazut cat de jos va putea fi dus pretul unei masini hibride, astfel incat sa fie interesanta pentru cumparator, dar sa aduca si profit constructorului.

In orice caz, un Tata Nano hibrid nu trebuie asteptat pe termen scurt.