Cea de-a saptea generatie a compactei Volkswagen Golf care va aparea peste cativa ani va dispune, pe langa clasica varianta cu motor termic, si de o varianta hibrida dar si de una 100% electrica, a spus seful diviziei Cercetare si Dezvoltare la Volkswagen, citat de revista britanica Autocar.

Ulrich Hackenberg, seful diviziei Cercetare si Dezvoltare la VW a declarat la salonul auto din Los Angeles ca viitoarea generatie a compactei Golf, cea de-a saptea generatie, va fi disponibila atat in varianta hibrida cat si intr-o versiune 100% electrica.

Modelul nu are cum sa iasa inainte de 2013, insa e clar ca germanii sunt convinsi ca propulsia alternativa e de viitor pentru una din cele mai vandute masini europene.

Hackenberg spune ca sistemul diesel hibrid prezentat pe masina de clasa mini Up Lite! Concept la Los Angeles poate fi adaptat si pentru masini mai mari precum Golf. Conceptul are un motor diesel in doi cilindri dar si un motor electric de 10kW, insa reprezentantul Volkswagen spune ca in viitor un motor electric de 30kW poate fi usor instalat pe masini mai mari.

Hackenberg a mai spus ca pentru masinile supersport, stil Bentley sau Lamborghini, tehnologia hibrida nu e de viitor, ci aceste masini vor trebui sa aiba versiuni 100% electrice, insa totul depinde de dezvoltarile tehnologiei bateriilor, care trebuie sa devina tot mai usoare.